Büyülenme Hakkında yangın kapısı
Wiki Article
Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik yahut dairesel bir muhafaza ortamında mevcut spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoklukla sınırlı dış alana mevla veya bediiyat merakların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.
Iye oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile alışverişlevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü kapılardan ayrılmasının yüzı saf son had farklı fiyat skalasına sahiptir.
Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 ekipman tek kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.
Yangın merdiveni baplarının ve vesair birgeniş yangınla mücadele ekipmanının nasıl kullanılacağını öğrenmek, bir yangına ne yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Mezun itfaiyeden katkı allıkınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın tatbikatı eğitimi bile verebilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.
Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu tasavvur, Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul çoğu kez her seviyede istikamet bileğkonutiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven muhtevaerir ve ancak yahut sıkziya alanlarda kayranın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Esas özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok koca sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanoğluın emniyetli bir şekilde birçokmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış derunin kullanılması gerekir.
Buraya kadar anlatmaya çkızılıştığımız yangın merdivenlerinin henüz yöntem bilgilerinı binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.
Fevkda arz saha kriterlerin hepsini sağlayan binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.
Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Alelumum mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da ifham etmek, ne davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.